Wasz ulubiony serial

Interesujesz się sportem? Oglądasz filmy, anime, seriale? Słuchasz muzyki lub czytasz książki? Tutaj możecie o tym dyskutować do woli.
SEGA Maniak
Awatar użytkownika
Medals: 1
Pisarz i filar portalu (1)
Aktualnie gram w: Resident Evil 4 Remake, TEKKEN 7
Posiadany sprzęt: DC, PSX, PS2, X360, PS4

Re: Wasz ulubiony serial

Postautor: Kamillo » poniedziałek 03 sty 2022, 12:32

Rolly pisze:YOU / TY - trzeci sezon, zakończony hmm... w dwa dni!
To chyba jedna z nieliczonych netflixowych serii, która nadal trzyma poziom.
Nadal mroczny, pokręcony i nieprzewidywalny. JOE... Jesteś tym złym?

Będzie 4 sezon! Oj tak! Mocne 9/10!

Narzeczona ogląda, więc i ja jestem zmuszony :P Osobiście oglądałem chętnie sezon w którym rozkochała mnie urocza Beck... No, ale wiadomo, nie będziemy robić spoilerów :)

Nie powiem, bywa ciekawie i zaskakująco, ale całość IMO mocno przerysowana, a aktor grający Joego jest dla mnie irytujący na maksa.

SEGA Maniak
Awatar użytkownika

Postautor: Kamillo » poniedziałek 25 kwie 2022, 16:18

Niedawno skończyłem wszystkie sezony PEAKY BLINDERS.

Dłuuuugo wchodził, ale w końcu historia Tommyego mocno mnie pochłonęła. Czekam na szósty, ostatni sezon.

Wczoraj zacząłem miniserial (Netflix) ZACHOWAJ SPOKÓJ - pierwsze dwa odcinki wciągające i bardzo obiecujące.

Jak ja lubię się udzielać ^^
Awatar użytkownika
Aktualnie gram w: Virtua Fighter 4, MSR
Posiadany sprzęt: Dreamcast i Playstation 2

Postautor: Han » niedziela 18 wrz 2022, 11:47

Chciałbym dokończyć wszystkie odcinki Lost i Simpsonów. Wykupiłem więc jak rasowy Janusz w promocji Disney+. Miesiąc za 6.99 - stać mnie :p
Na pewno znajdzie się coś jeszcze do oglądania.
Obrazek

SEGA Fan Number One ^^
Awatar użytkownika
Medals: 16
RiglordSaga 2 Trofeum (1) Mystaria - Achievement (1) F-1 Challenge Trofeum (1)
Tokyo Xtreme Racer 2 (1) Skies of Arcadia (1) Elemental Gimmick Gear Trofeum (1)
Super Runaboat - Trofeum 2 (1) KOF '99 - Trofeum 1 (1) Record Of Lodoss War - 1 (1)
Aktualnie gram w: L.O.L Lack of Love, Virtua Fighter 5, Pier Solar, HoMMIII, Blue Submarine no.6
Posiadany sprzęt: Dreamcast, Saturn, PC, XboxOne S, Android, Raspberry Pi B+

Postautor: Rolly » środa 26 kwie 2023, 09:47

Z czystym sumieniem mogę polecić coś polskiego - dostępne odnicki na VOD TVP.
Przede wszystkim za bardzo ciekawe historie, bez ciągnących się w nieskończoność sezonów.
Dom pod dwoma orłami - 8/10 - https://vod.tvp.pl/seriale,18/dom-pod-d ... nki,383167
Polowanie na ćmy - aktualnie trwa na TVP1 / 8+10 - https://vod.tvp.pl/seriale,18/polowanie ... nki,390116

Bardzo dobra gra aktorska, klimat (szczególnie w Polowniu na ćmy - było kręcone w Łodzi) i świetny scenariusz, do tego wątki historyczne, które też bardzo lubię. Jestem pozytywnie zaskoczony, jak na polskie produkcje.

Do tego również dość, krótki, interesujący i lekki serial Klondike, obejrzałem w ciągu kilku dni na CDA. Przygody poszukiwaczy złota są po prostu mega wciągające! Nie mogłem się oderwać. 9/10 - https://www.cda.pl/video/1287352725/vfilm
Obrazek
Obrazek

SEGA Maniak
Awatar użytkownika

Postautor: Kamillo » piątek 20 paź 2023, 11:53

Czytam swoje ostatnie posty i sporo pominąłem.

Z tych które przychodzą mi do głowy a o których nie wspominałem to Top Boy, Undercover (oba gangsterskie i oba polecam), ostatnio polskie Żmijowisko (też można zobaczyć) czy wszystkie sezony świetnego, animowanego, komediowego Nie Ma Jak w Rodzinie.

Od daaaawna, ale już coraz bliżej końca (chyba przedostatni sezon) kultowy sitcom - The Office / Biuro. Włączany przed snem gdy nie ma ciekawszego pomysłu, ale humor, klimat, postacie sprawią, że pewnie łezka się zakręci po ostatnim odcinku :)

I aktualnie na HBO Go ostatni sezon Sukcesji. Również polecam. Właściwie jak wszystko, co dokończyłem :)

SEGA Maniak
Awatar użytkownika
Posiadany sprzęt: DC,PS2,PS3,PS4,PSP,PSV

Postautor: miodo » niedziela 28 kwie 2024, 12:42

Fallout - nie miałem zbyt wysokich oczekiwań, w zasadzie to spodziewałem się totalnej szmiry, tymczasem serial okazał się całkiem niezły. Nie jestem fanem serii gier, grałem tylko trochę w 4 więc nie zauważyłem nawiązań do gier, których jest podobno sporo.
Jest parę nieścisłości fabularnych, efekty cgi również takie sobie, ale mimo wszystko można obejrzeć, 7/10.
///

Under Defeat Master
Awatar użytkownika
Medals: 2
Pisarz i filar portalu (1) Dreamcast Extreme - Redaktor (1)
Posiadany sprzęt: DC, PSX, PS2, PS3, PS4, PSP, PSV, XBOX, XSX

Postautor: radEk » poniedziałek 09 gru 2024, 15:21

Po skończeniu 3 sezonu Stamtąd (From), który trochę mnie wymęczył, w podobnym klimacie wleciał Servant. Dostępny na Apple+

Małżeństwo straciło niemowlę, matka wpada w depresję. Odwiedza ich i pomaga im jej brat (Ron z Harrego). Ojciec z Ronem w ramach eksperymentalnej terapii dają matce lalkę niemowlaka, żeby łatwiej było jej oswoić się ze stratą. Ona traktuje lalkę jak prawdziwe dziecko. Idąc za ciosem, bo jej się polepsza stan, zatrudniają opiekunkę do tej zwykłej lalki, żeby udawała, że faktycznie zajmuje się lalką-dzieckiem. I tu zaczyna się cały mindfuck pierwszego odcinka pierwszego sezonu - gdy opiekunka zaczyna opiekować się lalką to okazuje się, że trzyma w rękach prawdziwe dziecko.

Polecam, odcinki trwają po 30 minut, nie ma dłużyzn i wciągają jak cholera.

Poprzednia

Wróć do ● SPORT & KULTURA