Motoryzacja
- martinex 2017
-
- Medals: 1
-
- Posiadany sprzęt: Xbox,DC, PS2, PSP,X360
Re: Motoryzacja
Mi z początku to auto się nie podobało, jeśli o wygląd. Taki maluch XL (wyższy, jest dużo miejsca wewn, 4 osoby, ubezpieczalnie go widzą jako 5 osobowy). Swój kupiłem za 700zł, musiałem doinwestować w PT, nowe opony zimowe i ponaprawiac kilka pierdół, które mogły się zepsuć. W finale wyszło jakieś 3tys za całość. Co i tak jest taniej od dzisiejszych Yaris czy Kia C'eed, a mniejszy strasz jak się coś z autem stanie. Jeźdzę nim sporadycznie od listopada, ma obecnie u mnie nastukane jakieś 1900km. Auto jest trudne do prowadzenia, dla tego kto nim nie jeździ. Nawet doświadczeni nie umieją nim ruszać bez palenia sprzęgła, a mi nim się teraz jeździ zajebiście, choć jest dość twarde zawieszenie. Rdzy nie ma praktycznie, więc spoko:).
Najbardziej skomplikowanym elementem auta jest radio
A wychodzi niemal jak darmo w porównaniu do kosztów trafi car i ich Clio V.
Najbardziej skomplikowanym elementem auta jest radio

A wychodzi niemal jak darmo w porównaniu do kosztów trafi car i ich Clio V.
- Kamillo
-
-
- Aktualnie gram w: Resident Evil 4 Remake, TEKKEN 7
- Posiadany sprzęt: DC, PSX, PS2, X360, PS4
Od roku jeżdżę Mercedesem klasy E z 2019, 220D, 194 KM, idealny jako daily. Spalanie bajka - średnie mam 6,6 l, jeżdżąc głównie po mieście.
Do ale na tym koniec przyjemności cenowych - dosłownie przed chwilą wróciłem z serwisu gdzie zostawiłem go na wymianę oleju, klocków i tarcz. I kazali szykować ponad 4k
Do ale na tym koniec przyjemności cenowych - dosłownie przed chwilą wróciłem z serwisu gdzie zostawiłem go na wymianę oleju, klocków i tarcz. I kazali szykować ponad 4k

- martinex 2017
-
-
Koleżanka w Merc na takim progu na parkingu urwała osłony, trochę uszkodziło zderzak, wyszło 20tys.
- Tomcio
-
- Medals: 3
-
- Aktualnie gram w: GTA 3 (Dreamcast)
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Switch, PS4, PSVita
Od roku jeżdżę Mercedesem klasy E z 2019, 220D, 194 KM, idealny jako daily. Spalanie bajka - średnie mam 6,6 l, jeżdżąc głównie po mieście.
Spalania zazdroszczę, u mnie 10l pęka po mieście, na szczęście dużo kilometrów nie robię

Trasa to 5/6 l/100 km, więc nie jest źle.
Klocki i tarcze ostatnio wymieniałem 2 lata temu, koszt - 2500 zł, więc pewnie teraz zapłaciłbym podobnie z serwisem olejowym. I nie oszczędzaj na filtrach! Ostatnio mechanik wrzucił mi jakiegoś gównianego Filtrona i capiło smogiem w kabinie aż miło

Koleżanka w Merc na takim progu na parkingu urwała osłony, trochę uszkodziło zderzak, wyszło 20tys.
Takie auto bez AC nie ma racji bytu, dlatego tyle płacimy, żeby w razie W nie zapłacić 10x więcej

NINTENDO FRIEND CODE: SW-4218-9822-1605
- martinex 2017
-
-
Ja mam auto z przypadku. Kolega sprzedawał ten i Subaru Imprezę, a kupił inne auto - on często zmienia auta jak mu się nudzą:P
Przy zakupie złamałem wszystkie możliwe zasady, ale jeździ, rudy nie ma, bez esp i innych tam elektrycznych, do nauki w sam raz. Do jazdy jest ok, do wyglądania już mniej, mercedes się tu już lepiej sprawdza. Według manual z neta pali niby 8l w mieście, 5l w trasie. Ja mam mix po mazowieckim, trasy najczęsciej po 100km od przejazdu, ale w porównaniu do trafi car to jak za darmo.
Przy zakupie złamałem wszystkie możliwe zasady, ale jeździ, rudy nie ma, bez esp i innych tam elektrycznych, do nauki w sam raz. Do jazdy jest ok, do wyglądania już mniej, mercedes się tu już lepiej sprawdza. Według manual z neta pali niby 8l w mieście, 5l w trasie. Ja mam mix po mazowieckim, trasy najczęsciej po 100km od przejazdu, ale w porównaniu do trafi car to jak za darmo.
- Tomcio
-
- Medals: 3
-
- Aktualnie gram w: GTA 3 (Dreamcast)
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Switch, PS4, PSVita
- martinex 2017
-
-
Taa, nie ten budżet, droższy serwis 
na początku też mogła być Kia C'eed z 2009 roku, która wyglądało ok. W Finale wyszło na lepsze, tego auta nie będzie żal jak ktoś stuknie

na początku też mogła być Kia C'eed z 2009 roku, która wyglądało ok. W Finale wyszło na lepsze, tego auta nie będzie żal jak ktoś stuknie

- miodo
-
- Posiadany sprzęt: DC,PS2,PS3,PS4,PSP,PSV
martinex 2017 pisze: nie będzie żal jak ktoś stuknie
Dokładnie z takiego samego założenia wyszedłem kupując yarisa, bo mogłem sobie pozwolić na coś droższego

///
- martinex 2017
-
-
Obecnie na wynajętym Auris 2 (Toyota) hybrid. z gazem. Zastanawiam się czy go nie wykupić (37tys.), przejeździłem nim od października 10 tys. km i wydaje się być stabilny, serwisowany w sumie na bieżąco. Tyle że to automat z esp..