Motoryzacja
- Tomcio
-
- Medals: 3
-
- Aktualnie gram w: GTA 3 (Dreamcast)
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Switch, PS4, PSVita
Ładna Mazda
moja znajoma posiada ten sam model, jednak z silnikiem 2.0. Jednym słowem - torpeda
Ale też smok (norma 11-13 litrów benzyny po mieście).

NINTENDO FRIEND CODE: SW-4218-9822-1605
- miodo
-
- Posiadany sprzęt: DC,PS2,PS3,PS4,PSP,PSV
Passat b4 2.8 vr6 - to jest dopiero torpeda! No i ten dźwięk wolnossącej v-szóstki połączony z wgniataniem w fotel przy przyspieszaniu
Cena? Można dostać nawet za 4k. Spalanie to średnio 11l.
Prawdziwie mocarny wóz, przy okazji jedyny v6 jaki może sobie sprawić przeciętny Kowalski.

Cena? Można dostać nawet za 4k. Spalanie to średnio 11l.
Prawdziwie mocarny wóz, przy okazji jedyny v6 jaki może sobie sprawić przeciętny Kowalski.
///
- Kamillo
-
- Medals: 1
-
- Aktualnie gram w: Resident Evil 4 Remake, TEKKEN 7
- Posiadany sprzęt: DC, PSX, PS2, X360, PS4
Zakochałem się w BMW 7 E65 (zdjęcie poniżej) jakie kupił ostatnio kumpel. Silnik benzynowy, 3 litry, V8. Brzmi pięknie. Gdyby nie mały szczegół, jakim jest to, że chyba bym go nie utrzymał, stałby się moim faworytem, a tak zostaje nim nadal seria 5 E60.
Sam nadal jeżdżę Audi A3, które jednak jest coraz bardziej zmęczone. Ale... wspomnień związanych z tym autem nie da się opisać

Sam nadal jeżdżę Audi A3, które jednak jest coraz bardziej zmęczone. Ale... wspomnień związanych z tym autem nie da się opisać

- miodo
-
Re: Motoryzacja
Nowe autko marzeń, na dodatek całkiem realne - Toyota gt 86

Cena w polskim salonie - 130 tys. pln, więc może kiedyś się dorobię, za taką rakietę to naprawdę nie jest dużo.

Cena w polskim salonie - 130 tys. pln, więc może kiedyś się dorobię, za taką rakietę to naprawdę nie jest dużo.
///
- kolo
-
- Medals: 6
-
-
- Aktualnie gram w: Persona Q
- Posiadany sprzęt: MD, SAT, DC, PS1, PS2, PS3, PS4, PSP, PSV, Wii, DS, 3DS, PC
Pierwszy pojazd:
Ogar 200 (ten z silnikiem od Jawki) - badziewny motor, ciągle się psuje, pali dużo... Ale jeździłem nim dużo i długo. Był pierwszym motorem ojca i przyjemność użytkowania spadła potem na mnie.
Moim pierwszym samochodem było Uno (0,9) na gazie z 2001 roku, pozbyliśmy się go jakiś rok temu - zaczął się trochę za bardzo psuć (i gnić).
Obecny wehikuł to Punto 2 - najmniejszy i najsłabszy silnik, ale i tak ma więcej mocy od Uniaka (jedyne czego nie mogę odżałować to kosztów paliwa i jednej wycieraczki). Ogólnie jeździ mi się nim całkiem nieźle, choć trzeba było do niego trochę dołożyć.
A obecnym samochodem z marzeń jest nieprzerwanie od co najmniej 10 lat E-type.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... een_vl.jpg
Ogar 200 (ten z silnikiem od Jawki) - badziewny motor, ciągle się psuje, pali dużo... Ale jeździłem nim dużo i długo. Był pierwszym motorem ojca i przyjemność użytkowania spadła potem na mnie.
Moim pierwszym samochodem było Uno (0,9) na gazie z 2001 roku, pozbyliśmy się go jakiś rok temu - zaczął się trochę za bardzo psuć (i gnić).
Obecny wehikuł to Punto 2 - najmniejszy i najsłabszy silnik, ale i tak ma więcej mocy od Uniaka (jedyne czego nie mogę odżałować to kosztów paliwa i jednej wycieraczki). Ogólnie jeździ mi się nim całkiem nieźle, choć trzeba było do niego trochę dołożyć.
A obecnym samochodem z marzeń jest nieprzerwanie od co najmniej 10 lat E-type.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... een_vl.jpg
- miodo
-
Uno to złom, wiem bo miałem. Nigdy więcej fiata.
Zresztą jest takie powiedzenie, że nie kupuje się samochodów na F - Fordów, Fiatów i Francuskich
Zresztą jest takie powiedzenie, że nie kupuje się samochodów na F - Fordów, Fiatów i Francuskich

///
- King
-
Moim kolejnym autem będzie prawdopodobnie znowu coś z marek JAPAN. Auto marzenie od zawsze to...
http://www.v10.pl/narzedzia/tapety/Samo ... 200_79.jpg
http://www.v10.pl/narzedzia/tapety/Samo ... 200_79.jpg
- miodo
-

Nowy nabytek

Nie jest to napewno motoryzacyjny obiekt marzeń, ale dla mnie wystarczy. Pod maską potężny silnik R3 1.0l, 50 koników, spalający średnio 5,5l/100km.
Udało mi się dorwać egzemplarz bez rdzy, w bardzo przyzwoitym stanie, za 4k.
I pomimo ewidentnie małej pojemności silnika jest niezwykle zrywny i ma duży promień skrętu (na przeciętnej drodze zawracam na raz).
Pozdrawiam fanów japońskiej motoryzacji

///
- miodo
-
Cóż, jakiś sk%&^%$yn postanowił wyłudzić kasę z oc, więc wyprzedził mnie i gwałtownie zahamował. Efekt? Moje Suzuki wylądowało na złomie (zgięła się podłużnica i mocowanie wahacza, żaden warsztat nie podjął się naprawy).
Obecnie wożę dupsko starą zdezelowaną Toyotą Starlet. Kupiłem ze względu na hak i lpg (6,5 l/100km czyli prawie za darmo). Musiałem to i owo w niej naprawić ale ostatecznie wszystko już działa. Duża zaleta starych Toyot to ich łatwa naprawa, wszystko można rozebrać i wszędzie łatwo się dostać, w sam raz dla takiego mechanika amatora jak ja

Obecnie wożę dupsko starą zdezelowaną Toyotą Starlet. Kupiłem ze względu na hak i lpg (6,5 l/100km czyli prawie za darmo). Musiałem to i owo w niej naprawić ale ostatecznie wszystko już działa. Duża zaleta starych Toyot to ich łatwa naprawa, wszystko można rozebrać i wszędzie łatwo się dostać, w sam raz dla takiego mechanika amatora jak ja

///
- Tomcio
-
- Medals: 3
-
- Aktualnie gram w: GTA 3 (Dreamcast)
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Switch, PS4, PSVita
Ja tam od ponad roku jeżdżę Oplem Astra H z roku 2004 w benzynie (silnik 1.4). Na trasę OK, do miasta bardzo w porządku, jak na pierwszy samochód daje radę. Niedługo zrobię ładną fotkę to się pochwalę, jak wygląda na felgach 

NINTENDO FRIEND CODE: SW-4218-9822-1605
- miodo
-
Od kilku lat poluję na Hondę Civic z roczników 1989 - 2000 wyposażoną w topowy silnik b16a2 (1.6 pojemności, 160 km). Niestety, wszystkie pojawiające się egzemplarze są 'poprawione' wiejskim tuningiem - obowiązkowa gleba na najtańszym gwintowanym chińskim zawieszeniu, rura wydechowa o średnicy rury odpływowej, szyby przyciemnione najtańszą folią i chińskie opony. O rdzy nie wspominam. Ostatnio stwierdziłem, że zacznę szukać zadbanej sztuki z silnikiem 1.4 90km i we własnym zakresie dorwę i włożę do niej mocniejszy motor, który uprzednio wyremontuje. Wyjdzie sporo drożej, ale przynajmniej będę wiedział że nie rozsypie mi się na pierwszym zakręcie 

///