[Książki] Co czytacie?
- Tomcio
- Medals: 3
- Aktualnie gram w: Days Gone (PS4)
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Switch, PS4, PSVita
[Książki] Co czytacie?
Na ogół internauci nie czytają dużo, choć mam nadzieję, że w przypadku tego forum jest odwrotnie. Jakie książki czytacie obecnie lub ewentualnie jaka jest Wasza ulubiona seria?
W moim mniemaniu najlepszą książką jest "Zew Cthulhu" H. P. Lovecrafta, która (pomimo swoich lat) potrafi nie dość że trzymać Czytelnika w napięciu przez całą lekturę, to jeszcze umiejętnie straszy. Czytanie w pustym domu, gdy na dworze ciemno i wieje silny wiatr zalecane!
Obecnie dorwałem pierwszą część trylogii "Mroczne Materie" Phillipa Pullmana, "Zorza Północna". Ostatnio na bazie tej pozycji powstał średnio udany film "Złoty Kompas" (i przy okazji wydana przez SEGĘ gra).
Na półce jeszcze czeka na mnie "Sycylijczyk", czyli sequel znanego wszystkim "Ojca Chrzestnego" autorstwa Mario Puzo.
W moim mniemaniu najlepszą książką jest "Zew Cthulhu" H. P. Lovecrafta, która (pomimo swoich lat) potrafi nie dość że trzymać Czytelnika w napięciu przez całą lekturę, to jeszcze umiejętnie straszy. Czytanie w pustym domu, gdy na dworze ciemno i wieje silny wiatr zalecane!
Obecnie dorwałem pierwszą część trylogii "Mroczne Materie" Phillipa Pullmana, "Zorza Północna". Ostatnio na bazie tej pozycji powstał średnio udany film "Złoty Kompas" (i przy okazji wydana przez SEGĘ gra).
Na półce jeszcze czeka na mnie "Sycylijczyk", czyli sequel znanego wszystkim "Ojca Chrzestnego" autorstwa Mario Puzo.
- Amirul
W³a¶nie nadrabiam zaleg³o¶ci w czytaniu. Niedawno skoñczy³em czytaæ "Nowy, wspania³y ¶wiat" Huxley`a i wzi±³em siê za "Hobbita" Tolkiena. Przy najbli¿szej okazji mam ochotê sobie sprawiæ "Bezsenno¶æ w Tokio" Bruczkowskiego. Chêtnie te¿ przeczyta³bym "Alicjê z krainy czarów" ale nie ma jej u mnie w bibliotece.
Ostatnio zmieniony wtorek 11 mar 2008, 19:40 przez Amirul, łącznie zmieniany 1 raz
- Rolly
- Medals: 16
- Aktualnie gram w: L.O.L Lack of Love, Virtua Fighter 5, Pier Solar, HoMMIII, Blue Submarine no.6
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Saturn, PC, XboxOne S, Android, Raspberry Pi B+
Ja już dawno nic nie czytałem.. Powód - coraz większy brak czasu.
Bodajże w grudniu skończyłem "Kolekcjonera Kości" autorstwa Jeffery'a Deaver'a , wcześniej "Hrabiego Monte Christo" A.Dumas, po tym jak zafascynowany rpg'iem na DC - Rhapsody of Zephyr zdecydowałem zagłębić się bardziej w fabułę, która wykorzystaną przy tej grze.
Aktualnie pusto w rękach - choć właściwie nie ^^ Studiuje intensywnie guidebook do "Vermilion Desert"
Bodajże w grudniu skończyłem "Kolekcjonera Kości" autorstwa Jeffery'a Deaver'a , wcześniej "Hrabiego Monte Christo" A.Dumas, po tym jak zafascynowany rpg'iem na DC - Rhapsody of Zephyr zdecydowałem zagłębić się bardziej w fabułę, która wykorzystaną przy tej grze.
Aktualnie pusto w rękach - choć właściwie nie ^^ Studiuje intensywnie guidebook do "Vermilion Desert"
- Torqe
- Aktualnie gram w: Shenmue (DC) & Crush (PSP)
- Posiadany sprzęt: Dreamcast & PSP & PS3
Może to śmieszne ale ja niestety nie czytam książek, takie czasy w dobie netu, telewizji itp. Jedyne co zdarza mi się przeczytać to gazety.. Ale za to pamiętam ostatnią większą książkę, którą przeczytałem było to sporo czasu temu Przypadki Robinsona Cruzoe
- Kamillo
- Medals: 1
- Aktualnie gram w: The Evil Within 2
- Posiadany sprzęt: DC, PSX, PS2, X360, PS4
Lektur nie czytam, 99,99% to szmiry Lubie kryminały. Ostatnio łyknąłem (w jeden dzień ) "Czarne Wakacje" Johna Buela. Polecam.
- Amirul
Od mojego poprzedniego wpisu, uda³o mi siê przeczytaæ kilka ksi±¿ek:
-J. R. R. Tolkien "Hobbit, czyli tam i z powrotem"
-Paul Johnston "Lista ¦mierci " (fajny krymina³, szybko siê czyta)
-Ernst Klee "Auschwitz. Medycyna III Rzeszy i jej ofiary" (tylko dla osób o mocnych nerwach!)
-Ewa Nowacka "Mi³o¶æ psiakrew" (musia³em, lektura szkolna)
Aktualnie czytam W³adcê Pier¶cieni Tolkiena.
-J. R. R. Tolkien "Hobbit, czyli tam i z powrotem"
-Paul Johnston "Lista ¦mierci " (fajny krymina³, szybko siê czyta)
-Ernst Klee "Auschwitz. Medycyna III Rzeszy i jej ofiary" (tylko dla osób o mocnych nerwach!)
-Ewa Nowacka "Mi³o¶æ psiakrew" (musia³em, lektura szkolna)
Aktualnie czytam W³adcê Pier¶cieni Tolkiena.
- martinex 2017
- Posiadany sprzęt: Xbox,DC, PS2, PSP,X360
Czyta³em Makbeta, ale nie skoñczy³em bo zbyt trudna
Obecnie czytam "Weronika postanawia umrzeæ" i wci±gnê³o mnie jak bagno (pewnie przez podobne klimaty do moich:P).
Ksi±¿ka opowiada o dziewczynie o pieknym imieniu Weronika, która postanawia pope³niæ seppuku, czego nieudolnie dokonuje i wyl±dowuje w psychiatryku.
Tam poznaje typowe ¿ycie wariatów, lecz nied³ugo po tym dowiaduje i¿ przez próbê samobójcz± (dwa pude³ka proszków nasennych) uszkodzi³a sobie serce i pozosta³o jej góra tydzieñ ¿ycia, lecz dla niej to zbyt d³ugo (sk±d ja to znam:P) i postanawia znów pope³niæ seppuku.
tak czy owak ksiêga mnie wci±gnê³a, a jak jaka¶ ksi±¿ka mnie wci±gnie to musi byæ ciekawa, choæ zale¿y co kto lubi .
Obecnie czytam "Weronika postanawia umrzeæ" i wci±gnê³o mnie jak bagno (pewnie przez podobne klimaty do moich:P).
Ksi±¿ka opowiada o dziewczynie o pieknym imieniu Weronika, która postanawia pope³niæ seppuku, czego nieudolnie dokonuje i wyl±dowuje w psychiatryku.
Tam poznaje typowe ¿ycie wariatów, lecz nied³ugo po tym dowiaduje i¿ przez próbê samobójcz± (dwa pude³ka proszków nasennych) uszkodzi³a sobie serce i pozosta³o jej góra tydzieñ ¿ycia, lecz dla niej to zbyt d³ugo (sk±d ja to znam:P) i postanawia znów pope³niæ seppuku.
tak czy owak ksiêga mnie wci±gnê³a, a jak jaka¶ ksi±¿ka mnie wci±gnie to musi byæ ciekawa, choæ zale¿y co kto lubi .
- Kamillo
- martinex 2017
Ja w ¿yciu ksi±¿ki nie przeczyta³em, "Weronika postanowi³a umrzeæ" bêdzie pierwsz±, bo wci±gnê³a mnie tak bardzo, ¿e w przeci±gu dnia przeczyta³em 1/3 ca³ej.
Nie s±dzi³em, ¿e ksi±¿ki mog± byæ tak wci±gaj±ce, ale to tylko jeden wyj±tek
Co do horrorów to nie czyta³em nic
Nie s±dzi³em, ¿e ksi±¿ki mog± byæ tak wci±gaj±ce, ale to tylko jeden wyj±tek
Co do horrorów to nie czyta³em nic
- Kamillo
martinex 2017 pisze:będzie pierwszą, bo wciągnęła mnie tak bardzo, że w przeciągu dnia przeczytałem 1/3 całej.
Słabo. Czarne Wakacje, książka o 300 stronach wciągnęła mnie tak, że jej zaliczenie zajęło mi... cały jeden dzień
Podobnie jak Jesienna Miłość Nicolasa Sparksa - jedyny, aczkolwiek świetny i poruszający lowelas. Polecam nawet zatwardziałym
PS. Na podstawie tejże książki powstał także świetny, znany film - Szkoła Uczuć (A Walk To Remember) z piękną Mandy Moore.
Z dzieciństwa nigdy nie zapomne wzruszającej opowieści - O Psie Który Jeździł Koleją i książke, której już nazwy nie pamiętam, a fabuły wypisywać mi się nie chce.
- martinex 2017
O tej "szkole uczuæ" s³ysza³em, ¿e dobre, a nawet nie pamiêtam dlaczego, ale muszê obejrzeæ.
Facet mam tak s³abiutk± koncetrancjê, ¿e z ledwo¶ci± siedzê przed PC, nie wspominaj±c o czytaniu booków.
Jak co¶ robiê ruchliwego to jest good, a jak co¶ biernego robiê (i.e. posiedzonka przed PC/konsol±, siedzenie w szkole) to ci¶nienie mi leci na pysk i bierze mnie na spanie .
Respect 300 stron w dzieñ.
Gratulujê wytrwa³o¶ci.
A mówi±, ¿e gracze s± przeciwnikami literatury
Facet mam tak s³abiutk± koncetrancjê, ¿e z ledwo¶ci± siedzê przed PC, nie wspominaj±c o czytaniu booków.
Jak co¶ robiê ruchliwego to jest good, a jak co¶ biernego robiê (i.e. posiedzonka przed PC/konsol±, siedzenie w szkole) to ci¶nienie mi leci na pysk i bierze mnie na spanie .
Respect 300 stron w dzieñ.
Gratulujê wytrwa³o¶ci.
A mówi±, ¿e gracze s± przeciwnikami literatury