[Serial] The last of us
• Strona 1 z 2 • 1, 2
- miodo
-
- Posiadany sprzęt: DC,PS2,PS3,PS4,PSP,PSV
[Serial] The last of us
Mamy na forum kilku fanów tego uniwersum więc zapytam - oglądaliście? Jakie wrażenia?
Pierwsze 2 odcinki były bardzo poprawne, można powiedzieć że gra została zekranizowana 1:1 + kilka wątków pobocznych. Trzeci był już słaby, i nie chodzi mi o wciśnięty na siłę wątek który niewiele wnosi do fabuły, która w tym epizodzie jest pozbawiona logiki i nie trzyma się kupy.
Mam nadzieję, że się poprawią w kolejnych, szkoda zmarnować taki potencjał.
Pierwsze 2 odcinki były bardzo poprawne, można powiedzieć że gra została zekranizowana 1:1 + kilka wątków pobocznych. Trzeci był już słaby, i nie chodzi mi o wciśnięty na siłę wątek który niewiele wnosi do fabuły, która w tym epizodzie jest pozbawiona logiki i nie trzyma się kupy.
Mam nadzieję, że się poprawią w kolejnych, szkoda zmarnować taki potencjał.
///
- Tomcio
-
- Medals: 3
-
- Aktualnie gram w: GTA 3 (Dreamcast)
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Switch, PS4, PSVita
Re: [Serial] The last of us
No pewnie, serial wpisał się w mój kalendarz i co poniedziałkowy wieczór odpalam TV.
Już pierwszy odcinek był dla mnie zaskoczeniem. Przez palce patrzę na oceny (nauczyła mnie tego premiera CP2077
), więc podszedłem na chłodno do seansu. I spodobało mi się, zauważyłem kilka odjazdów względem gry, natomiast było to przygotowane wyłącznie pod wiernych fanów. Trochę nie podobała mi się na początku Ellie - sądziłem początkowo, że aktorka jest zbyt infantylna i nie podoła w późniejszych odcinkach roli. Myliłem się, w drugim epizodzie polubiłem aktorkę, uważam, że idealnie nadaje się do serialu.
W ogóle drugi odcinek to naprawdę bardzo dobre widowisko, w moim rankingu stoi na równi z najlepszymi fragmentami pierwszego sezonu Walking Dead. Oczywiście Druckmann musiał w trzecim odcineku wyskoczyć z "wątkiem" homo, jakże by inaczej. W grze Bill jest takim mega wymiataczem, nie chce widzieć Joela więcej po pomocy w odnalezieniu akumulatora, w dodatku niemal bez emocji odcina ciało Franka z liny. W serialu to pizdeczka, w życiu nie zaprosiłby nikogo na swoje terytorium, żeby razem zjeść obiad.
Widać, że scenarzysta chciał pokazać, że w świecie rządzonym przez zarażonych są ludzie mający uczucia oraz że jest jakaś tam nadzieja, ale jak Frank i Bill byli na pierwszej "randce", to musiałem wyjść z pokoju.
Liczyłem jednak, że w trójce Bill odegra większą rolę i wspólnie z Joelem pokonają purchlaka. Cóż, może kiedy indziej.
E01: 8/10
E02: 9/10
E03: 6+/10 (mimo wszystko relacja między dwiema osobami pokazana dobrze + fajna scena z obroną terytorium, trochę naciągana, ale dla mnie spoko)
Czekam na kolejny odcinek, bo jednak gra aktorska + widoczki + klikacze robią robotę. Jako całość obecnie serial dla mnie to 8/10.
PS: Skoro w jedynce już na początku mamy wpakowane tyle scen gejowskich, strach się bać, co będzie dalej i jak daleko zagalopuje się Neil w drugim sezonie
Już pierwszy odcinek był dla mnie zaskoczeniem. Przez palce patrzę na oceny (nauczyła mnie tego premiera CP2077

W ogóle drugi odcinek to naprawdę bardzo dobre widowisko, w moim rankingu stoi na równi z najlepszymi fragmentami pierwszego sezonu Walking Dead. Oczywiście Druckmann musiał w trzecim odcineku wyskoczyć z "wątkiem" homo, jakże by inaczej. W grze Bill jest takim mega wymiataczem, nie chce widzieć Joela więcej po pomocy w odnalezieniu akumulatora, w dodatku niemal bez emocji odcina ciało Franka z liny. W serialu to pizdeczka, w życiu nie zaprosiłby nikogo na swoje terytorium, żeby razem zjeść obiad.
Widać, że scenarzysta chciał pokazać, że w świecie rządzonym przez zarażonych są ludzie mający uczucia oraz że jest jakaś tam nadzieja, ale jak Frank i Bill byli na pierwszej "randce", to musiałem wyjść z pokoju.
Liczyłem jednak, że w trójce Bill odegra większą rolę i wspólnie z Joelem pokonają purchlaka. Cóż, może kiedy indziej.
E01: 8/10
E02: 9/10
E03: 6+/10 (mimo wszystko relacja między dwiema osobami pokazana dobrze + fajna scena z obroną terytorium, trochę naciągana, ale dla mnie spoko)
Czekam na kolejny odcinek, bo jednak gra aktorska + widoczki + klikacze robią robotę. Jako całość obecnie serial dla mnie to 8/10.
PS: Skoro w jedynce już na początku mamy wpakowane tyle scen gejowskich, strach się bać, co będzie dalej i jak daleko zagalopuje się Neil w drugim sezonie

NINTENDO FRIEND CODE: SW-4218-9822-1605
- miodo
-
Oj, w drugiej części gry oś fabuły kręci się wokół tego, więc obstawiam całkowity odlot twórców 

///
- Tomcio
-
-
Czwarty odcinek to chyba powrót do korzeni.
Typowe kino drogi, zabawa w chowanego i strzelanie + cliffhanger na końcu odcinka. 8+/10.
Typowe kino drogi, zabawa w chowanego i strzelanie + cliffhanger na końcu odcinka. 8+/10.
- miodo
-
Czwarty odcinek spoko, nie pominęli też sceny ze zlepionymi stronami w gazetce 

///
- Tomcio
-
-
A tak, dokładnie tak samo, jak w grze. Oby trzeci odcinek był tylko testem A/B 

- Tomcio
-
-
Odcinek piąty - mistrzostwo świata. @miodo, też tak uważasz czy już jestem zaślepionym fanatykiem TLOU?
- miodo
-
Jeszcze nie oglądałem. Jeden odcinek to trochę mało i próbuję wytrzymać tydzień żeby zobaczyć od razu dwa, może się uda 

///
- Tomcio
-
-
Zostało Ci jakieś dwa dni, więc dasz radę! 

- miodo
-
Udało się 
Kolejne odcinki dobrze oddają klimat gry, tylko Maria taka trochę niepodobna, niby zima o ona tak się opaliła

Kolejne odcinki dobrze oddają klimat gry, tylko Maria taka trochę niepodobna, niby zima o ona tak się opaliła

///
- Tomcio
-
-
Jeszcze nie oglądałem szóstego, zmogło mnie jakieś cholerstwo trzydniowe i nie miałem chęci nawet nic oglądać, ale dzisiaj nadrabiam zaległości! Dam znać, ale chyba się nie zawiodę.
• Strona 1 z 2 • 1, 2