[FILM] Horrory
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
- Kamillo
-
- Medals: 1
-
- Aktualnie gram w: Resident Evil 4 Remake, TEKKEN 7
- Posiadany sprzęt: DC, PSX, PS2, X360, PS4
[FILM] Horrory
Ema, skoro nikt takiego tematu jeszcze nie założył, to ja to zrobie. Wielu z was (tak jak ja
) preferuje ten rodzaj filmów. Chciałbym się dowiedzieć, jakie tytuły z tego gatunku są dla was najlepsze, i co ogólnie o tym sądzicie.
Dzisiejsze produkcje to niestety amatorskie filmiki. W pamięci jednak, zapadło mi kilka dobrych pozycji, które nieźle mnie wystraszyły. Przede wszystkim Wrong Turn (pl - Droga Bez Powrotu, lub inaczej nazywany Zły Skręt, nie, nie taki skręt
), ten film, jest poprostu wybitny
Oprócz tego Silent Hill, niestety, aby się spodobał, wymaga znania fabuły całej serii przeniesionej wprost z gier video.
Do największych crapów zaliczył bym całą serię Żywych Trupów, Bogeyman'a, czy Dom na przeklętym wzgórzu, tych niestety jest zatrzęsienie, więc oszczędze wam czytania
Wasza kolej.

Dzisiejsze produkcje to niestety amatorskie filmiki. W pamięci jednak, zapadło mi kilka dobrych pozycji, które nieźle mnie wystraszyły. Przede wszystkim Wrong Turn (pl - Droga Bez Powrotu, lub inaczej nazywany Zły Skręt, nie, nie taki skręt

Do największych crapów zaliczył bym całą serię Żywych Trupów, Bogeyman'a, czy Dom na przeklętym wzgórzu, tych niestety jest zatrzęsienie, więc oszczędze wam czytania

Wasza kolej.
Ostatnio zmieniony niedziela 07 wrz 2008, 02:58 przez Kamillo, łącznie zmieniany 2 razy
- Rolly
-
- Medals: 16
-
-
-
- Aktualnie gram w: L.O.L Lack of Love, Virtua Fighter 5, Pier Solar, HoMMIII, Blue Submarine no.6
- Posiadany sprzęt: Dreamcast, Saturn, PC, XboxOne S, Android, Raspberry Pi B+
The Ring i Dark Water tu nie umieszcze bo raczej średnio pasuje do tego gatunku.
Moge polecić Nieodbrane Połącznie - fabuła wciąga i jest sporo akcji gdzie głowa chce się odwrócić w drugą stronę takżę tu nie mało.
Pozatym coś w stylu Blair Witch - Mroczna Plaża - klimat tego filmu wciąga na maksa i dotego trzeba go obejrzeć 2 razy minium bo cieżko go skumać
Polecam także lekko schizowe i drastyczne koreanskie filmy jak ARANG czy A.P.T
Moge polecić Nieodbrane Połącznie - fabuła wciąga i jest sporo akcji gdzie głowa chce się odwrócić w drugą stronę takżę tu nie mało.
Pozatym coś w stylu Blair Witch - Mroczna Plaża - klimat tego filmu wciąga na maksa i dotego trzeba go obejrzeć 2 razy minium bo cieżko go skumać

Polecam także lekko schizowe i drastyczne koreanskie filmy jak ARANG czy A.P.T

- radEk
- Under Defeat Master
-
- Medals: 2
-
- Posiadany sprzęt: DC, PSX, PS2, PS3, PS4, PSP, PSV, XBOX, XSX
Jeśli chodzi o horrory to polecam The Shutter - genialny horror po którym miałem problemy z zaśnięciem (serio!) poza tym jest jeszcze wspomniany Blair Witch Project (film na faktach nie jest, kto oglądał the making of wie o co chodzi
).
The Ring także mnie sowicie przestraszył, wiąże się z tym pewna historia, ale to zostawie sobie na inny temat
Jest jeszcze The House of Wax, Texas ChainSaw Massacre (niedługo w kinach prequel
) i Statek Widmo choć te obraz niezbyt straszą, ale oglądnąć można a nawet trzeba 

The Ring także mnie sowicie przestraszył, wiąże się z tym pewna historia, ale to zostawie sobie na inny temat

Jest jeszcze The House of Wax, Texas ChainSaw Massacre (niedługo w kinach prequel

- martinex 2017
-
-
- Posiadany sprzęt: Xbox,DC, PS2, PSP,X360
No ja patrzy³em tylko Silent Hill, ca³kiem fajny, pozatym to by³ pierwszy i ostatni film zarazem do którego uda³o mi siê znale¶æ napisy hehe:)
Nie film jest naprawdê spoko.
Obie czê¶ci RE patrzy³em ,ale to raczej nie jest nawet namiastk± horroru.
Najbardziej jak dot±d przestraszy³ mnie Silent Hill na PSX'a.
Nie film jest naprawdê spoko.
Obie czê¶ci RE patrzy³em ,ale to raczej nie jest nawet namiastk± horroru.
Najbardziej jak dot±d przestraszy³ mnie Silent Hill na PSX'a.
- Kamillo
-
-
radEk pisze:Texas ChainSaw Massacre[/b] (niedługo w kinach prequel)
Dziś już na DVD, wczoraj nabyłem

Film jest bardzo dobry. Naprawdę znakomity prequel z wykorzystaniem mnóstwa motywów z części pierwszej (nie licząc tych z XXw

Ogólnie bardzo dobra pozycja godna polecenia.
PS. Fajnie się ogląda w nocy

Apropo. Kolekcjonuje oryginalne filmy na DVD i planuje nabyć "Amityville". Mógłby ktoś nieco o nim napisać ?
- martinex 2017
-
-
Patrzy³em Amityville.
Kozacki horror, polecam.
Pewna rodzinka kupuje sobie dom, po okazyjnie nieskiej cenie.
Pó¼niej sie okazuje, ¿e w domu mia³o miejsce moderstwo.
Wiêcej nie piszê, obejrzyj najlepiej w nocy, bo kozacki horror.
Kozacki horror, polecam.
Pó¼niej sie okazuje, ¿e w domu mia³o miejsce moderstwo.
Wiêcej nie piszê, obejrzyj najlepiej w nocy, bo kozacki horror.
- Kamillo
-
-
martinex 2017 pisze:Patrzyłem Amityville.
Kozacki horror, polecam.
Później sie okazuje, że w domu miało miejsce moderstwo.
Więcej nie piszę, obejrzyj najlepiej w nocy, bo kozacki horror.
Dzięki

- martinex 2017
-
-
Nie pamiêtam czy na faktach (film patrzy³em kilka miechów temu).
Ale jest dobry (RE to nie horror przy tym filmie, zreszt± to na horrorem nie by³:) ).
Ale jest dobry (RE to nie horror przy tym filmie, zreszt± to na horrorem nie by³:) ).
- radEk
- Under Defeat Master
-
- Medals: 2
-
- Posiadany sprzęt: DC, PSX, PS2, PS3, PS4, PSP, PSV, XBOX, XSX
Wzgórza Mają Oczy bardzo przyjemny slasher z niezłym klimatem... polecam!
poza tym jest jeszcze saga Men Behind The Sun - ostry towar, dla osób o mocnych nerwach ^^
poza tym jest jeszcze saga Men Behind The Sun - ostry towar, dla osób o mocnych nerwach ^^
- martinex 2017
-
-
Ja ostatnio (mêcze obecnie Doom'a 3) odpali³em film Doom (format rmvb, ale na Tv wygl±da oki) i dopiero po zaznaczeniu pliku z filmem i wci¶niêciu na pilocie przycisku "info" zjarzy³em, ¿e to horror jest
(XBMC informacje o filmach zgarnia z filmweb.pl).
Ani napiêcia ani "momentów", ¿aden horror kolejna strzelanka, tfu sensacyjny czy film akcji czy jak to siê tam zwie.
Film akcji+Sci-Fi .
Ale nie horror, gierka za¶ jest spoko
Cieszy za¶ patent z widokiem FPP w jednej ze scen
i wygl±d zombiaków, z tego móg³byæ fajny horrorek 

Ani napiêcia ani "momentów", ¿aden horror kolejna strzelanka, tfu sensacyjny czy film akcji czy jak to siê tam zwie.
Film akcji+Sci-Fi .
Ale nie horror, gierka za¶ jest spoko

Cieszy za¶ patent z widokiem FPP w jednej ze scen

- Kamillo
-
-
Dziś w nocy urządzam sobie mały maraton horrorowy
Blair Witch Project (oglądałem, ale to nie ma znaczenia
), Pokój 1408, Wzgórza Mają Oczy (tak na prawde nigdy nie obejrzałem do końca... a z tego co widziałem, film świetny). Jak na jedną noc powinno wystarczyć ^^

Blair Witch Project (oglądałem, ale to nie ma znaczenia

• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4